Dane klientów, które zbieramy:

Dane zbierane podczas rejestracji:
Podczas rejestracji klientów prosimy o podanie takich danych jak: imię i nazwisko, adres, telefon, adres emailowy oraz hasło, z którego klient zamierza korzystać.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu:
Niezbędne do dokonania transakcji w sklepie sklep.bisti.pl jest przekazanie danych osobowych, adresowych i teleinformacyjnych: imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności.

Dane zbierane automatycznie:
Podczas wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane: np. adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane podczas kontaktu:
W przypadku kontaktu ze sklepem sklep.bisti.pl poprzez strony internetową, telefon, pocztę email, itp. przekazywane są dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

Wszystkie uzyskane dane osobowe są chronione i wykorzystywane wyłącznie do celów informacyjnych i marketingowych, na potrzeby sklepu sklep.bisti.pl zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 r. (Dz. u. nr 133 poz. 883).

Wykorzystywanie danych klientów:
Firma BISTI w żaden sposób nie sprzedaje i nie przekazuje danych podmiotom trzecim. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie w celu umożliwienia zalogowania się i korzystania z naszego systemu.

Dane klienta pozyskane w trakcie transakcji wykorzystywane są w celu realizacji rozliczeń, przepływu pieniędzy oraz wysyłki towaru do klienta. Dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze w celu obciążęnia karty kredytowej klienta. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe w celu dokonania zakupu. Dane adresowe są przekazywane firmie kurierskiej, która wykorzystuje je jedynie w celu spedycji i dostarczenia przesyłki.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy klientem, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na zapytania.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, dane klienta mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoraru zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić dane klienta organom wymiaru sprawiedliwości.

Sposoby kontaktu z klientami:
Po dokonaniu transakcji zakupu towaru, firma BISTI stosuje kontakt emailowy w celach informacyjnych na temat przebiegu zamówienia oraz w celu dodatkowych ustaleń dot. transakcji. Ważne informacje i ustalenia firma rozwiązuje drogą telefoniczną.

Jeśli klient korzysta z Newslettera sklepu sklep.bisti.pl, otrzymywać będzie na skrzynkę emailową wiadomości z aktualnościami związanymi z działalnością sklepu online.

Kwestia zmiany danych osobowych i adresowych:
Po zalogowaniu się do systemu, można wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częscią rachunku lub faktury.

Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies"):
Strona internetowa sklepu sklep.bisti.pl może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji przeglądarki klienta podczas korzystania z naszej strony. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych, są nieszkodliwe dla komputera, użytkownika i jego danych osobowych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę.

Zmiany polityki prywatności:
Firma BISTI zastrzega sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.